Montáž Plastových oken

01.08.2012 12:18

Plastová okna IQ Plus

Plastová okna určena pro zákazníky, jež chtějí investovat do nekompromisní kvality


Určeno pro zákazníky jež chtějí investovat do nekompromisní kvality, bezpečnosti a maximální tepelné izolace. Profil v nízkoenergetickém standardu. Základní profil pro inteligentní okna.

Základní charakteristiky

  • Koeficient tepelné prostupnosti Uf=1,0W/m2K(0,9 v provedení s výztuhou s termickou vložkou nebo s lepeným sklem bez výztuhy) - Certifikováno včetně výztuhy
  • Stavební hloubka: 83mm
  • Počet komor: 6 v rámu i křídle
  • Těsnění – 3 řady – středové
  • Hloubka zasklení –  48mm

plastová okna iqNejnovější profil jež splňuje nejpřísnější požadavky na tepelnou izolaci. Díky své hloubce má zvýšenou pevnost a navíc středové těsnění vytváří přiroz enou bariéru proti případnému vypáčení. Středová lišta svou nekompromisní konstrukcí komorového výstupku v samotném rámovém profilu působí jako robusní přepážka mezi rámem a křídlem okna, tedy v prostoru kde je to nejvíc potřeba.
Přídavné těsnění je navíc integrováno i do křídla v prostoru pod zasklívacím rámečkem okna.

 

 

 

 

 

Plastová okna

Informace o plastových oknech, parametry a specifikace, barevné provedení


Základní informace o plastových oknech

Okna jsou vyráběny z německých profilů,  které se vyznačují pevností, stálobarevností, odolností vůči povětrnostním vlivům a působivým vzhledem.
Plastová okna a dveře lze použít samozřejmě pro střešní okna. V dnešní době jsou moderní plastová garážová vrata. Okenní profily je vyrobeny z vysoce kvalitního PVC materiálu, který se vyznačuje pevností, stálobarevností, odolností proti UV záření a povětrnostním vlivům. Má vynikající tepelně-izolační vlastnosti: Uf=0,9-1,4W/m2K – dle typu profilu . Je opatřen CERTIFIKÁTEM Centra stavebního inženýrství ve Zlíně, a.s. Certifikováno včetně výztuhy.

Každý profil je od požadované délky (70cm ) vyztužen potřebnou žárově zinkovanou ocelovou výztuhou.

Kování MACO dodává oknům vysoké užitné vlastnosti, kdy je možno okno zafixovat až do 4 různých poloh a zaručit tak optimální klima obytných prostor. Na přání můžeme dodat kování se zvýšenou bezpečností, které zamezí vniknutí do objektu přes násilné působení na kování.

Široká škála skel zaručuje uspokojení Vašich požadavků na tepelnou a zvukovou ochranu.

 

Plastová okna a specifikace profilů

Okenní profil je vyroben z vysoce kvalitního PVC materiálu, který se vyznačuje pevností, stálobarevností, odolností proti UV záření a povětrnostním vlivům. Má vynikající tepelně-izolační vlastnosti: U=1,2W/m2K. Je opatřen CERTIFIKÁTEM Centra stavebního inženýrství ve Zlíně, a.s. Certifikováno včetně výztuhy.

okenní profil plastová okna 1) Izolační sklo
S pokovenou vrstvou pro lepší izolační vlastnosti. Meziskelní prostor vyplněný argonem, což je plyn s nízkou tepelnou vodivostí. Lze nabídnout všechny druhy skel od běžných izolačních, přes protihlukové, bezpečnostní a protisluneční.
2) Těsnění
Materiál na bázi syntetického silikonu. Svými vlastnostmi zaručuje dlouhou životnost, neboť je odolný proti povětrnostním vlivům. Doporučujeme černé provedení, lze dodat i šedé .
3) Distanční rámeček
Svou konstrukcí zaručuje vynikající vlastnosti. Nerezové jádro dodává potřebnou pevnost a plastový plášt zlepšuje izolační vlastnosti. Tato kombinace poskytuje dlouhou životnost, vynikající izolaci a potřebnou pevnost. Standardně dodáván v šedé barvě, lze dodat i světle hnědý.
4) Komory v rámu i křídle
Konstrukce komor a jejich šířka jsou jednou z určujících vlastností pro tepelnou izolaci profilu. Profil  se vyznačuje pravidelným členěním vnitřního prostoru profilu a proto každá komora ideálně ovlivňuje celkové izolační vlastnosti.
5) Kování
Masivní kování MACO s trojitou povrchovou úpravou pro maximální životnost a bezpečnost. Tento rakouský výrobce patří mezi evropskou špičku v okenním kování. Na první pohled poznáte jeho kování jež se vyznačuje masivností uzavíracích bodů.
6) Žárově zinkovaná výztuha
V našich výrobcích jsou použity pouze žárově zinkované ocelové výztuhy jež dodávají plastovým prvkům potřebnou statiku. Vždy je dbáno na to, aby výztuhy nejen v nadměrných prvcích měli potřebnou tloušťku a pevnost.
7) Vnější plášť profilu
Všechny hlavní profily mají maximální tlouštku vnějších stěn dle třídy A.

 

Plastová okna jsou:

  • ODOLNÁ - Okna z plastových profilů se snadno ošetřují a jsou nenáročná na údržbu. Díky kvalitnímu PVC z něhož jsou vyrobena odolávají všem povětrnostním vlivům a ani po dlouhých letech nemění svůj vzhled. Dlouhá životnost je tak zaručena
  • FLEXIBILNÍ - Díky široké škále profilů je možné realizovat požadavky zákazníka bez ohledu na vzhledová a barevná omezení. Způsob jejich zpracování umožnuje realizovat libovolné tvarové představy.
  • KOMFORTNÍ - Moderní okna z šestikomorových profilů zajištují, že teplo zůstane uvnitř a hluk venku. Poskytnou Vám bezpečnost jistotu a nezaměnitelnou atmosféru bydlení.
  • ÚSPORNÁ - Okna z plastových profilů se vyznačují svou konstrukcí, zvětšenou stavební hloubkou a dostatečným počtem komor. Samotný m PVC profil v komorovém provedení je ideální izolační materiál, který zaručuje, že ztráty energií prostupem přes profil budou minimální. Díky oknům z plastových profilů Gealan uspoříte spoustu peněz a navíc přispějete k ochraně životního prostředí.
  • BEZPEČNÁ - Zejména provedení profilu se středovým těsněním znemožnuje jinak poměrně jednoduché a běžné vypáčení okeního křídla. V provedení bezpečnostního okna je ochrana pře zloději zaručena
  • FASCINUJÍCÍ - Výrobce profilů dodává nejen širokou škálu běžných imitací dřeva, ale také vyrábí profily jedinečnou technologií koextruze tvrzeného akrylátů, kdy nabízí škalů barevných sametových povrchů, jež předčí všechny ostatní svou odloností a sametovým vzhledem.

A pokud je Vám i toto málo, můžete si vybrat unikátní systém Aluklip, kdy je plášt okna z exleriéru možné aplikovat jakékoli barevné provedení. Prostě Gealan Vám nabízí neomezené berevné provedení jež dodá dle Vašeho vkusu fasádě domu naprosto neopakovatelný a originální vzhled.

 

 

Základní charakteristiky plastových oken IQ

  • Koeficient tepelné prostupnosti Uf=1,2 W/m2K - Certifikováno včetně výztuhy
  • Stavební hloubka - 74 mm
  • Počet komor – 6 v rámu i křídle (5 u velkých a barevných křídel se zesílenou výztuhou )
  • Těsnění - 2 řady - dorazové
  • Možné zasklení – 24 až 40mm

plastová okna iqTento profil v sobě spojuje výborné izolační vlastnosti s velmi přijatelnou cenou. Standardně  zasklen izolačním dvojsklem Ug 1,1, ale díky dostatečné stavební hloubce je možné použít zasklení s nízkoenergetickými hodnotami  Ug 0,6 pro trojsklo tlouštky 40mm  a stále zůstává dostatek prostoru pro bezproblémovou montáž žaluzií. Pro maximální pevnost rámu je použita uzavřená ocelová výztuha čtvercového tvaru. 6 komorové křídlo je u velkých křídel nahrazeno 5 komorovým se zesílenou výztuhou. Profil se vyznačuje nadčasovým designem a přitom vedle vzhledových požadavků splňuje především i všechny důležité technické funkce jako protihlukovou ochranu, tepelnou izolaci a možnost zavedení větracích prvků.

 
 
 
 

Částečně vypěněný podkladní profil, přináší o 20% vyšší tepelnou izolaci do kritické oblasti napojení oken a parapetů.